2019 Jonathermal Motel

KISKUNMAJSA

ÉVZÁRÓ TALÁLKOZÓ

Old Car Museum - Petőfi Sándor szülőháza - Sóstó Csárda - Lópofa -

Jonathermál - Söröskorsó Múzeum - Tázlás Falunapok - Szent Korona Cukrászda

 

      Az idei évzáró alkalmával és szakítva az egerszalóki hagyományokkal Kiskunmajsán rendeztük évzáró találkozónkat. A majsai Jonathermál Motel-ben foglaltuk szállásainkat, mely különleges helyszínt biztosított számunkra gyönyörű ősfás területével, aprócska "lakosztálytaival" és remek parkolási lehetőségekkel közvetlenül a szobák előtt. A hidegre senki sem panaszkodhatott, a szállás tiszta volt és modern, az étkezéseket pedig a szomszédos Lópofa csárda biztosította számunkra. Az érkezés estéjén vacsora után remek hangulatban azonnal a szomszédos fürdő forró medencéibe vetettük magunkat és közel éjfélig meg sem állt a traccsparti.

        Másnap rántottás-felvágottas-svédasztalos reggeli után célba vettük a kiskőrösi Old Car Museum-ot, mely egy egyedülálló gyűjtemény ott, ahol senki sem számítana rá, valamint egy rövid tárlatvezetés keretein belül megtekinthettük Petőfi Sándor szülőházát. Az érdekes autós és kulturális programok után a 150 éves, ikonikus Sóstó Csárdában ebédeltünk meg, mely hangulatával, minőségével és a kiszolgálás könnyedségével örök emlékké avanzsált számunkra. Kajakómától elnyomva, félig alva vezetés közben belefutottunk a tázlári falunapokba, ahol a söröskorsó és babamúzeum látogatása előtt egy néhányperces ebéd utáni sétát ejtettünk. A korsók és babák megcsodálása után egy órás pihenőt tartottunk közvetlenül a kiadós Lópofa csárdabeli vacsora előtt, majd ismét elszabadultak az éjszakai hullámok és órákat beszélgettünk a kültéri thermál-medence 38 fokos vizében. Az éjszaka folytatásaképp egy üveg whisky, néhány üdítő, tej és a világ legjobb kakaós kalácsa társaságában tovább társalogtunk a motel recepcióján.

         A vasárnap reggeli bundáskenyeres és forró teás reggeli után néhányan búcsút intettek a társaságnak, a többiekkel pedig kicheckkolás után célba vettük a hírös soltvadkerti Szent Korona cukrászdát. Talán ez tette fel az "i"-re a pontot, mert minőségével, választékával és enteriőrével megkoronázta hétvégénket, ráadásul verőfényes napsütés örvendeztetett meg minket, mely méginkább hozzájárult a találkozó sikeréhez. 

A találkozón új barátokra tettünk szert, akiket nagyon várunk következő alkalommal is!

Rövid beszámolójukat olvashatjátok, várunk Titeket máskor is Ildikó és Gábor!


'Nagyon vártuk a péntek délutánt, különösen Gábor. Mióta megvan álmai autója és a Merci immár családtag lett, csatlakozott a W123as Mercedes Klub Hungary-hoz, ahol mindenféle okosságot megosztanak egymással és évente néhányszor találkoznak is az aktív tagok. Az idei évzáró vacsorára mi is jelentkeztünk és kíváncsian vártuk az izgalmasnak tűnő hétvégét. Gábor végre személyesen is találkozhatott azokkal, akik ugyanolyan megszállottan szerelmesei ezeknek a régi autóknak és féltve őriznek otthon egy, akár 2-3 gyönyörűséget. Sohasem jártunk még Kiskunmajsán és a környéken, de ebben a 2 napban volt alkalmunk itt kalandozni. Ennyire színes kulturális és kulináris programokra nem is számítottunk, annyira jókat találtak ki a szervezők! Péntek este, a közös vacsora után együtt majszoltuk a mennyei házi kalácsot az egyik kishaz előtt, ez már adott egy jó kis hangulatot. Másnap Kiskőrös felé vettük az utunkat és megnéztük az Old Car Múzeumot, amiről eddig nem hallottunk: ki gondolta, h az Alföld ilyen csodákat rejteget? A csodaszép autók között néhánynak szerelmese lettem a Mercink mellett.😊
Innét Petőfi szülőházába mentünk. A szép kis nádtetős házat látni, a kapun betérni, a pici ajtón bebújni, a vastag falak között állni és nézni a néhány hozzá kötődő emléket, szívet melengető érzés volt. Itt született ez a feledhetetlen, örök zseni, akinek a műveit még az én gyerekeim is tanulják a suliban és talán majd az unokáink is. 😃
Az idő igazi kiránduló volt, a meleg őszi tájban egymás után suhantak a szépséges Mercik, fekvőlámpás, állólámpás, benzines, dízel, kombi, mind más és más, egyedi és különleges. Szerettem volna fentről nézni magunkat, hogy festünk ebben a tengersík alföldi tájban. A környék tele van csárdákkal és mi a legjobbakban ehettünk, szinte degeszre, mellette jókat beszélgettünk, ismerkedtünk, majd a kiskunmajsai gyógyfürdőben áztattuk magunkat. Itt visszarepultunk kicsit az időben, az imádott bogácsi thermalfurdo jutott eszünkbe, ott volt régen minden ilyen berendezesű. De az új itt is bontogatja szárnyait, az élményfürdő és a szaunak nagyon klassz kiegészítői ennek a nagyon régi, hagyományos, jellegzetes vizű fürdőnek. Szerettük az egész miliőt. Az első esti séta közben, a fürdő bejárata mellett egy telefonfülkére bukkantunk, ahol a kagylót felemelve Örkény novellákat lehetett hallgatni Mácsai előadásában, - nem hittem a szememnek, fülemnek, szenzációs ötlet!
Azt hisszük, reméljük, hogy ezalatt a rövid, de velős idő alatt a klub tagjaivá váltunk. Nagyon jó volt ilyen kedves, közvetlen emberekkel találkozni, beszélgetni, akik már jól ismerik egymást, de nyitottak és örülnek a lelkes újoncoknak.Nagy szeretettel gondolunk rájuk és várjuk a következő találkozást, hogy lássuk egymást és azokat a kincseket, ami összeköt minket, a Merci 123as csodákat.🚘🧡🚗😍"

Programunk a következö volt:

Péntek:

Találkozás Kiskunmajsán a Jonathermal Motel-ben az esti órákban

19:00 Vacsora a Lópofa csárdában

21:00 Éjszakai fürdőzés a Jonathermál fürdőben

Szombat:

- 08:00 Reggeli a Lópofa csárdában

- 09:00 Indulás az Old Car Museumba

- 12:00 Petőfi Sándor szülőházának megtekintése tárlatvezetéssel Kiskőrösön.

- 14:00 Ebéd a 150 éves Sóstó Csárdában

- 16:00 A tázlári falunapok rövid megtekintése

- 16:30 Söröskorsó és babamúzeum látogatás

- 19:00 Vacsora a Lópofa csárdában

- 21:00 Éjszakai fürdőzés a Jonathermál fürdőben

Vasárnap reggel:

- 08:00 Reggeli a Lópofa csárdában

- 10:00 Indulás a benzinkútra, majd a soltvadkerti Szent Korona cukrászdába

- 12:00 Könnyes búcsú és integetés egymásnak