Áprilisi Chill-out

BORY-VÁR / HERENDI PORCELÁNIUM / BAKONYBÉL

2019

Manyik Dani ötlete alapján vasárnapi chillout-ot szerveztünk. A progamok között olyan nevezetességek szerepeltek, mint a Herendi Porcelanium, a Bory-vár és a Bakonybélbeli Odvaskő Étterem. Remekül éreztük magunkat, az időjárás sajnos nem volt kegyes hozzánk, de kipróbáltuk élőben a Zello nevü applikációt, ami online walkie-talkie-ként remekül funkcionált.

A program a következő volt:

   Találkozás: 08:30 Lurdy-ház külső parkoló.

   Program: 09:00-kor indulás Székesfehérvárra a Bory-várba, ahol egy gyönyörű várat csodálhatunk majd meg, melyet Bory Jenő 40 nyáron keresztül épített a hitvesi szeretetnek és művészi álmainak.

A várlátogatás után megcélozzuk a Herendi Porcelanium látogatóközpontot, ahol a porcelánkészítés rejtelmeibe pillanthatunk be egy gyár és múzeumlátogatás alkalmával idegenvezetővel. Aki pedig – ha csak egy rövid időre – maga is porcelánkészítő mesterré szeretne válni, kézbe foghatja a nyers porcelánmasszát vagy a festőecsetet, a műhelyek teret adnak az alkotásnak!

Miután mindenki legyártotta élete első "nem Alföldi" fajanszát, a gyönyörű Bakonybélen keresztül célba vesszük a Bakonybélbeli Odvaskő Étterem-et, ahol egy vasárnapi étkezés után az urak autókról diskurálhatnak, miközben a hölgyek rozéval üdvözlik majd tavaszi nap sugarait.

Várható időtartam: egész napos program kora estig.

   Várható költségek:

Bory-vár belépő: 1500Ft/fő (nyugdíjas és gyerek 700Ft/fő)

Herendi Porcelanium részvételi díj: 2500Ft/fő (gyermek 1000Ft, nyugdíjas 1800Ft)

Odvaskő Étterem Bakonybélben: 3 290Ft/fő

- Medvehagyma krémleves

- Kemencében sült francia csülök,oldalas, csirkecomb velesült burgonyával, házi savanyúsággal, kenyérrel

- Fagyi kehely erdei gyümölcsökkel.