• W123Club Hungary

Coupe vízlehúzó cseréje - Kis Sovi

Először is fontos tudni, hogy miért kell ezeket lecserélni. Ha elöregednek a gumik, akkor hajlamosak a vizet átengedni, így befolyik a víz az ajtó aljába, a hátsó ablakzsebbe, elrohasztva azok fenéklemezeit. Ha pedig már nagyon rosszak (lekopott, megkeményedett szöszmösz a belső oldalon), akkor képesek összekarcolni az üveget is.

Először is az első vízlehúzók:

Le kell szedni hozzá az ajtó felső díszlécét. Vigyázz, mindkét oldalt a visszapillantó előtt egy-egy darab 8-as anya fogja a lécet! Azt le kell tekerni.

Utána szépen le lehet pattintani a krómot, felfelé húzva azt.

A kis rögzítőfülekből ezután kilehet húzni a vízlehúzó gumit is.

Ezek a pántok gyakran hozzáérhetnek az üveghez, karcolva azt. Mi egy kicsit megköszörültük az üveg felöli részét. Ettől kicsit meghajolhat a patent belső oldala, ezért célszerűbb lesz a javítottakat az új vízlehúzóra még kint feltenni, majd ezután visszatenni a helyére az egészet.

Előtte:

Utána:

Többé nem fogja az üveget karcolni. A díszléc alatt valószínű, hogy koszos az ajtólemez, ezt egy kis tisztítószerrel és puha ronggyal célszerű letörölgetni.

Ha ez megvolt, akkor az új vízlehúzót, csak vissza kell nyomni a régi helyére.

Akkor jó, ha végig egyenesen fut. A díszlécet úgy kell visszatenni, ahogy levettük. Visszapattintod és rácsavarod az anyát. Vigyázz a kiálló csavar nehogy összekarcolja az autót!

Hátsó vízlehúzók: Először csavarjuk ki azt a négy, jó esetben saválló csavart.

Így lejön a krómtakaró, és el lehet húzni a díszlécet. Nem kell teljesen levenni, mert enged annyit, hogy kicseréljük a gumit mögötte.

A vízlehúzót ugyanúgy mint az elsőket, ki kell húzni a helyéről.

Régi vs. Új

A gumit Én betettem az utolsó (a C oszlop felöli) patentbe és föltoltam amíg kell. Érdemes figyelni, hogy rendesen bemenjen a króm alá. Utána pedig visszapattintottam a díszlécet.

Vissza kell csavarozni a csavarokat úgy, hogy a vízlehúzó végén a kis gumifülek is jól álljanak. Én gyári vízlehúzókat szereltem be. Ezek méretpontosak és jó minőségűek. Utángyártott nincsen belőle.

Aki a csere mellet dönt, azoknak az alábbiakat kell megvenni:

Első vízlehúzó: 123 725 0265 (ezt kétszer, nincs jobbos meg balos)

Hátsó vízlehúzó jobbos: 123 670 1038

Hátsó vízlehúzó balos:

Jó Szerelgetést!

94 megtekintés
AUTÓINK

Társaságunkban megtalálható gyakorlatilag a teljes 123-as paletta, a kombitól a kupéig, a benzinestől a dieselig, a pirostól a zöldig. Sokan közülünk már az újabb típusok felé is eltolódtak, akadnak 190-esek és 124-es járművek is.

GDPR

GDPR-unk létrehozásakor az egyszerűségre törekedtünk. Ha megjelensz bármilyen club-os rendezvéneny azzal automatikusan elfogadod, hogy bármikor készülhet rólad fotó, videó vagy bármi amit közzé is tehetünk. 

  • Grey Facebook Icon

© 2019 Mercedes Benz W123 Club Hungary. A régi weboldal ide kattintva érhető el.