• W123 Club Hungary

Dévai Péter

Sziasztok.

A 123as szeretete 1991ben kezdődött, nagyjából egybeesett a rendszerváltással, ami egyben egy szép Ígéret volt. (akkoriban egy ex-kormány autóval jártam egy 1200as zsigulival amit a szüleimtől vettem 60.000ft ért). Viszonyítva egy bontandó w123as 100eft ,felújjitandó 2-300e ft , ami már álom 500e ft volt-minimum.

Akkoriban volt egy nagy franc haverom, nagy franc apja aki 123as autók adásvételével foglalkozott. Itt jöttem én a képbe, ha akkor még saját  nem lehetett , de legalább ott lehettem , és végig aszisztálhattam a mercik adásvételét. Én ezt nevezem a w123as aranykorának.

Na itt jönnek a sztorik,az elődökről h hogyan is kerültek be ezek az autók az országba. Szinte minden sarkon állt egy,amennyire emlékszem leggyakrabban : saharagelb,ahorngelb, classicweis,englischroot,és agavegrün ... 1és 2 szériások , a 3.széria kuriózum volt! Mentünk érte Schwechatba, Nickelsdoorfba volt egy bontó,igen bontó, mert ezekből sajnos már akkor 10 autóból,9 bontóból jött. Szinte mind fődarab hibás volt, karosszéria, alváz korrodált, adagoló problémák, kompressziós gondokkal , vagy ezek kombinációjával. Feljavitották a barátom apukájánál( itt külön fejezetet irhatnék a karosszéria üvegszálazásáról,kamu rücsiről,kertben fujkálásról, és a magyar autószerelésről-hirtelen a rendszerváltás után mindenki értett az adagolóhoz és a stromberg karburátorhoz.) . Ami rossz volt megjavitották és meg rosszabb lett. Szóval ha néha nem indult, egy kiadós ladán felnőtt szerelő után,már végképp nem ment, miután az adagolót már azt se tudták hova csavarták.

Mi, meg egy jól sikerült szombati siofoki flört buli után , vasárnap hajnalban eladtuk a nagykörösin. Sokáig ment a buli ugy 98ig... Aztán megváltozott a piac,az emberek is, átértékelődött a 23as presztizse ,elkezdődött az autók elértéktelenedése. Megmaradt, egy szép álomnak...

Mi volt idáig? Eltelt az idő, sok történet, felnőttek a gyerekeim. De.....23as mindig volt-mindenféle szinben,mindenféle motorral, kalandokkal. Mutatom az aktuálisokat:

Üdv Péter

151 megtekintés0 hozzászólás
AUTÓINK

Társaságunkban megtalálható gyakorlatilag a teljes 123-as paletta, a kombitól a kupéig, a benzinestől a dieselig, a pirostól a zöldig. Sokan közülünk már az újabb típusok felé is eltolódtak, akadnak 190-esek és 124-es járművek is.

GDPR

GDPR-unk létrehozásakor az egyszerűségre törekedtünk. Ha megjelensz bármilyen club-os rendezvéneny azzal automatikusan elfogadod, hogy bármikor készülhet rólad fotó, videó vagy bármi amit közzé is tehetünk. 

  • Grey Facebook Icon

© 2019 Mercedes Benz W123 Club Hungary. A régi weboldal ide kattintva érhető el.