• W123 Club Hungary

ekecpt

Sziasztok!

Labancz Ferenc néven törzskönyveztek, mikor megszülettem 35 évvel ezelőtt. Kecskeméten tengetem életemet.

 2009.augusztus 16-án tettem szert életem első W123-asára (300D).  Emlékeim szerint kb. 20 éve lappang bennem a gondolat, hogy W123!!! Most érett meg bennem,  körbenéztem a piacon, miket lehet kapni. A sokadik helyszínen találtam rá a megfelelő példányra, egy '83-asra, mely 12 éve egy gazdánál van. Kis alku után leperkáltam érte 140e Ft-ot. Eredetvizsgát követően, 5000,-ért takontam és irány Kecskemét (3 éve lejárt műszakival). Fura volt, nem úgy ment, mint a napi használatos autóm (Laguna II. 2.0 dCi 175LE),de nem is ezért vettem. Nagyon komoly feeling! Tulajdonképpen azért választottam ezt a paripát, mert eredeti fényezés van rajta (semlegesoliv, tehát az autó törésmentes. 

 A kedvenc szerelőmnél az autót azonnal szétborítottuk, aztán irány az autósbolt. Mit mondjak, volt bevásárlólistám rendesen. A szokásos betegségekkel: taposólemezek, komplett küszöbök, hátsó sárvédő javítóívek, első sárvédő hátulja, alja, ajtók alsó rothadása, stb. Mivel a felsorolt hibák 95%-a díszléc alatt van, abban maradtam a lakatossal, hogy a díszléc feletti részeket nem bántjuk, inkább alatta darabolunk, toldozunk -nem tudom helyes döntés volt-e-, foltzounk, minél több dolog maradjon gyári. Lassan kész a kasztni munka, már csak a Dynamat-ozás van hátra.

Belső: 

Szokásos betegség, műszerfal repedezett, az ülések kicsit koszosak, de remek állapotban vannak úgy vélem. Aztán jött sok apróság. Elkezdtem számolni. Egy vagyonra való összejött, azokból, amik még hiányoztak. Ekkor döntöttem úgy, hogy keresek egy "donor"-t. Találtam a Vaterán egyet:
Nagyon megörültem neki, mert azok az alkatrészek, amik nekem kellettek, szinte minden tökéletes állapotban megvan a "donor"-on. Nem utolsó sorban kicsi pénzért vettem meg. Most ott tartunk, hogy a donorról lebontott alkatrészeket építjük be. Meseszép fabetétet rendeltem az Ebay-en. Sajna az ára borsos volt, 250€ +posta:


2009. karácsony. Eljutottunk oda, hogy a karosszéria munka készen lett. Mit mondjak. Jól beleszaladtunk. Két ünnep közt szétszedjük festésre, januárban lefújatom.

27 megtekintés
AUTÓINK

Társaságunkban megtalálható gyakorlatilag a teljes 123-as paletta, a kombitól a kupéig, a benzinestől a dieselig, a pirostól a zöldig. Sokan közülünk már az újabb típusok felé is eltolódtak, akadnak 190-esek és 124-es járművek is.

GDPR

GDPR-unk létrehozásakor az egyszerűségre törekedtünk. Ha megjelensz bármilyen club-os rendezvéneny azzal automatikusan elfogadod, hogy bármikor készülhet rólad fotó, videó vagy bármi amit közzé is tehetünk. 

  • Grey Facebook Icon

© 2019 Mercedes Benz W123 Club Hungary. A régi weboldal ide kattintva érhető el.