• W123Club Hungary

Fűtéspanel szerelése - SGabo

Na, ma megérkezett végre a csomag. Két szett hibátlan fűtéstekerő tányérka.

És akkor a megállapítások. A fabetétek mindegyike ugyanazon körátmáérővel van kimarva. Belemegy a régi tányér is és az újfajta is. A tányérok rögzítési módja picit eltérnek, nem ugyanlyan méretű a pici és a nagy karom, de ez természetesen egy szikével módosítható.

Szóval a régi verzió:

Itt ugye a régi fabetéten lennie kellene egy csomó pöttyfuratnak, ami most nincsen. Az új fabetéten ez úgy lett megoldva, hogy nincsen pöttyfurat, hanem a tányérnak van pereme és azon van a feliratozás.

Így látszik, hogy bármelyik fabetétbe tetszőlegesen betehető a régi és az új szériás cucc is. Értelme persze csak úgy van, hogy a második szériásba belefér az első tányérja és a tekerő is, ugyanez fordítva tré (kispöttyök és feliratos tányér együtt).

Ami még érdekes lehet, hogy a fabetét felső csíkja az egyes és a későbbi verziókban eltérő hosszúságú az egy és kéthúzókás edisön miatt. Nekem kéthúzókás cuccaim nem voltak, viszont a rendelt fabetétben a lukulusz kettesre sikerült. A megoldása az lett, hogy a végébe betettem a két kis nyilacskát, majd kapott egy filcbetétet, mint a keverőpultokon és egyéb hangtechnikai eszközökön. Ez eltakarja az alsó fehér papírbetétet és egyben jobb megjelenést is kölcsönöz. A további fejlődés az lesz, hogy szerintem nem fúrkodom ki a fabetétet, hanem megkapja a kettes tányérokat és szerzek hozzá három tekerőt. Első szériás tányérokat nehéz beszerezni, kettes szériást viszont tudok hozni zsákszámra, legalábbis most úgy néz ki. Hát röviden ennyi a fabetét turpissága.


16 megtekintés
AUTÓINK

Társaságunkban megtalálható gyakorlatilag a teljes 123-as paletta, a kombitól a kupéig, a benzinestől a dieselig, a pirostól a zöldig. Sokan közülünk már az újabb típusok felé is eltolódtak, akadnak 190-esek és 124-es járművek is.

GDPR

GDPR-unk létrehozásakor az egyszerűségre törekedtünk. Ha megjelensz bármilyen club-os rendezvéneny azzal automatikusan elfogadod, hogy bármikor készülhet rólad fotó, videó vagy bármi amit közzé is tehetünk. 

  • Grey Facebook Icon

© 2019 Mercedes Benz W123 Club Hungary. A régi weboldal ide kattintva érhető el.