• W123 Club Hungary

Kövesdi Dénes

Az autók szeretetét gyermekkoromból hozom és mindig is megcsodáltam a szép járműveket. Az autógyártás egyhangúvá válása miatt, egyre inkább a klasszikusok felé fordult a figyelmem. A fiatalkori „vágyott” autó megvásárlását tűztem ki célul. Ez a kocsi nem Merci volt, hanem egy R5 GT Turbo. Komolyabban elkezdtem keresgélni, de csak ipari hulladékokat találtam, amit inkább a szemétbe kellene dobni, mint foglalkozni vele. Az egyik szerviz udvarán egyszer csak megláttam egy W123 Coupe-t, amint magányosan álldogált. Elég rozsdásnak tűnt, de mivel autójavítással - fényezéssel foglalkozunk, ez a tény nem riasztott vissza túlságosan. (Bár ne így lett volna) Beszéltem a tulajjal és hipp-hopp, már enyém is volt az autó. Nagyon boldog voltam az új szerzeményemmel és óriási lelkesedéssel vágtam bele a felújításba. Teljes átvizsgálás valamint az összes folyadék cseréje után, egy pár kis kanyart tettem Vele (nagyon nem mertem menni vele, mert nem volt műszaki rajta), majd Zoli a profi szerelő kivette a motort és a váltót belőle. Ezt követően a Kovács művek lakatosműhelyébe került a gépsárkány és megkezdődött a karosszéria felújítása. Nagy küzdelem volt. Nálam értelmesebb emberek ezt nem tették volna meg, de Én bevállaltam. Ahogy le lettek bontva a dolgok, úgy derült ki folyamatosan, hogy az egész kocsi egy nagy rozsda kupac. Sebaj Tóbiás! Majd lesz valahogy! Hát lett is! Egy tök új kaszni. Nagyon szépen megcsinálták a lakatos munkát és aki szakember látta mind dicsérte a munka minőségét. A lakatos munka elkészültével kapott egy komplett alvázvédelmet a kocsi, majd pedig műhelyünkben lefényeztük a verdát, első osztályú Spies Hecker fényező anyagokkal. A fényezés után már kezdtem látni az alagút végét, de mivel a felújítás kezdete óta több min 2 év eltelt, így egyre izgatottabb voltam.

A kocsi elkészült! Hurrá!!! Akkor gyerünk az OT vizsgára. Bejelentettem FIVA vizsgára, mivel úgy éreztem elég alapos munkát végeztünk, amiről azok is így vélekedtek akinek a szavára adok. Nagyon izgultam a minősítés előtt, de simán meglett! Ezután volt egy kis herce-hurca a rendszám kiadása körül (akta problémák), de aztán minden kisimult és már OT rendszámmal hasítom a levegőt. Eljöttek a boldog órák a sok kínlódás és idegeskedés után!!!! Ilyen lett:


78 megtekintés
AUTÓINK

Társaságunkban megtalálható gyakorlatilag a teljes 123-as paletta, a kombitól a kupéig, a benzinestől a dieselig, a pirostól a zöldig. Sokan közülünk már az újabb típusok felé is eltolódtak, akadnak 190-esek és 124-es járművek is.

GDPR

GDPR-unk létrehozásakor az egyszerűségre törekedtünk. Ha megjelensz bármilyen club-os rendezvéneny azzal automatikusan elfogadod, hogy bármikor készülhet rólad fotó, videó vagy bármi amit közzé is tehetünk. 

  • Grey Facebook Icon

© 2019 Mercedes Benz W123 Club Hungary. A régi weboldal ide kattintva érhető el.