• W123 Club Hungary

Kispál Robi

2009.10.28.:

Szóval az úgy kezdődött a 90-es évek legelején hogy a faterom szeretett volna magának egy megbízható, nagyobb autót amivel esetleg eljut úgy A-ból B-be hogy még a tréler is mögötte van. És megtalálta egy barna 300D személyében. Én akkor voltam általános iskolában 7. vagy 8. osztályos. Mondanom sem kell hogy ez akkoriban mit jelentett egy korombeli ifjúnak! Bejártuk vele egész nyugat-európát, és szinte majdnem az egész balkánt többször. És mindezt úgy hogy egyszer sem hagyott bennünket cserben! Ez a gép úgy elment másfél millió km.-t, hogy abból kb. 800 000 km-t a trélert húzta szegény. A nagyjából 1,5 millió km alatt 2x kapott motor és egyszer egy teljes felújítást. Húzta kb. 4 évvel ezelőttig, de már nem érte meg talpra állitani szegényt, igy elbontottuk. A fater szeretett volna magának helyette egy tdt-t , de nem talált igazán szépet és jót, így átállt más típusra. De azért ha lát egy-egy 123-ast,vagy ha bejön hozzánk a műhelybe mindig nosztalgiázik egy kicsit. Ugyan nem mondja, de látom hogy hiányzik neki az "Öregbarna". Az igazat megvallva nekem is hiányzott a feeling amit adnak ezek az autók így a szerencsének köszönhetően vehettem magamnak egy 280E-t, amit teljesen felújitottunk.

Nagyon szép lett, sokáig nyúztam,élveztem nagyon. Életem egyik legnagyobb hibáját követtem el mikor eladtam... Akkor éreztem igazán hogy valamit elvitt az autóval az új tulaj belőlem! Mintha a szerelmem adtam volna el néhány százezer forintért. Mit mondjak nem volt túl jó érzés. Mostanában szeretnék majd újra W123-tulaj lenni. Addig is Miskabá’ verdáján edzek a leendő verdámra! Egy kis érdekesség: A klubra is úgy akadtam, hogy kerestem a régi autóm, mint utóbb kiderült, a legjobb helyre kerültem! És az „exem” is meglett… 280E klubtársunk tulajdonolta.

Update: 2019 január Eltelt néhány év, és történt néhány dolog is, ami komoly változásokat hozott minden téren az életünkbe. Amikor a zöld 2.8 elkelt, (kb 2007) még csak hárman voltunk. Lili, Anya, és én. Azóta megszületett Nóri (2008) és Réka is (2015). Édesapám, akitől tulajdonképpen a W123 imádatot kaptam, már az örök országutakat rója lassan másfél éve. Hiányzik…. Ja igen és megnősültem! Elvettem Anyát, ahogy Ti ismeritek, Timit. Szóval történtek dolgok... Huszonhármas fronton is. A vágyott második huszonhármas is meglett még 2011-ben, pont szülinapomra. Ilyenek a véletlenek:

Ez az autó is egy 2,8 lett, méghozzá fehér színben. Nem is volt hibátlan, és egy kis törődés azért ráfért. Az én olvasatomban ez úgy nézett ki, hogy pici lakatolás, meg festés, és mehet tovább… persze mondanom sem kell, hogy ez az autó is nagyprojektté avanzsálódott. A fehérből antracit metál lett, kapott klímát, és egyéb úri huncutságokat. Nagyon mutatós, és kívánatos darab lett belőle. Ennek ellenére valahogy igazából mindig befejezetlennek éreztem, és bár a kevés szabadidő ellenére mindig próbáltam ez ellen tenni, akkor mégis azt gondoltam: túlnőtt az adott helyzetben rajtam a projekt.

Egyszerűen nem tudtam úgy élvezni ahogy egy ilyen autót kell. Mert zavartak azok a hiányosságai, amik még hátra voltak ahhoz, hogy egy valóban makulátlan autóról beszélhessünk. Másoknak ezek a dolgok fel sem tűntek, de engem zavartak. Megszületett az autóra nézve a legelőnyösebb döntés: Az autónak egy új, valóban olyan tulaj kell, aki méltó módon befejezi rajta az elmaradt dolgokat záros határidőn belül, és jó időben nem csak a garázsajtót felnyitva mutogatja neki a nap sugarait. Gondolom most néhányan a homlokotokra csaptok, de látva az autó mai állapotát azt gondolom, jól döntöttem. Az autó új gazdára talált Balló Marci klubtársunknál, akinél új esélyt kapott a makulátlanság elérésére. Remélem sok boldog km vár még a csapatra. Hozzáteszem: Az autó Lili lányom esküvőjére le lett foglalva, mint menyasszonyi autó, úgyhogy addig mindenképpen élnie kell! És fog is, ahogy elnézem. Képeket Marci Facebookján biztosan találtok az autóról! Szerintem nem árulok el nagy titkot hogy azért csillag nélkül nem maradtam. Tulajdonképpen egy olyan autó kellett, ami napi használós is lehet, de mégis csillag, és nem az a klasszikus „féltős” autó. Néhány hét keresés után egy w124T 220 benzinre esett a választás. Ezen is volt/van néha mit csinálni, de ebben elférünk, lehet vele akár sietni is, és persze szép is. legalábbis nekem tetszik. És hogy lesz-e még 23?.... Hmmm….. Jó lenne, de ez nagyon a jövő zenéje. Meglátjuk.110 megtekintés
AUTÓINK

Társaságunkban megtalálható gyakorlatilag a teljes 123-as paletta, a kombitól a kupéig, a benzinestől a dieselig, a pirostól a zöldig. Sokan közülünk már az újabb típusok felé is eltolódtak, akadnak 190-esek és 124-es járművek is.

GDPR

GDPR-unk létrehozásakor az egyszerűségre törekedtünk. Ha megjelensz bármilyen club-os rendezvéneny azzal automatikusan elfogadod, hogy bármikor készülhet rólad fotó, videó vagy bármi amit közzé is tehetünk. 

  • Grey Facebook Icon

© 2019 Mercedes Benz W123 Club Hungary. A régi weboldal ide kattintva érhető el.