• W123 Club Hungary

Túri Mihály

Frissítve: 2019. jan 30.

W123-asaim története: 1988-at írunk: egy 23 éves kölyök ötéves jogsival megvásárolja álmai autóját a zsebpénzéből: W123 200D barna creme stoff belső 3. széria. Az első kilométerek meghatározzák e fiatalember típushoz való kötődését. A fiatalos kíváncsiság, más kategóriák utáni sóvárgás, na meg az aktuális finanszírozási háttér az első pédányt háttérbe szorítja, a felszín alatt megtartva az “egyszer még lesz ilyenem” érzést. A magyarországi W123club weboldalának böngészése kapcsán az ezredfordulót követően a 2010-es évek elején megint elindult bennem a márka iránti vágyak kielégítése. Egyik munkatársam szólt, hogy egy ismerősének a férje elhunyt és a hagyatékában található egy – szavaival élve – zöldséges Merci. Garázsban van, 3 éve nem indították el. Rányitottuk az ajtót: szerelem első látásra: 240 diesel signalrot creme stoff belső, motoros siebedach. Mondjuk elég lepukkant állapotban volt az ismert korróziós pontokra nézve, viszont a belső oly makulátlannak bizonyult, hogy alku nélkül, próbaindítás kudarcának a felvállalásával trélerre került. Egy klubtárs barátom Kispál Robi hathatós segítségének köszönhetően szervízhátterének rendelkezésre bocsátásával 2-3 évi szívós és kitartó munkával csavarról csavarra terjedő részletességgel felújítottuk. (ld: Egy csillag újjászületése c. blog) Megjegyzendő, hogy a felújítás időszakában kisiskolás korú fiam, Ákos típushoz való kötődésében meghatározó volt ez az időszak. Az autó a muzeális minősítés korhatárához érve anyagi okok miatt eladásra került. Ennek részleteire nem térnék ki. Egy fájdalmas, de szükséges döntés volt. Az elválás máig nem gyógyuló mély sebeket okozott. Valójában a saját kezem alatt épült meg újra, soha egyik márkaazonos utóda nem fogja ezt a kötődést überelni…Jelenleg Süfike nevű klubtársam garázsában éli meg tisztességes öreg napjait immár hivatalos oldtimer kategóriában.

Telt-múlt az idő, minden eladó példányt megnéztem, a vételhez szükséges anyagi források hiányában jobbára sóvárogva. De hát merjünk nagyokat álmodni! Ezeket a weboldalakat családom a keresési előzményekben el-el mentegette magának. Eljött az 50. születésnapom, amely nem csak attól nevezetes az ember életében mert érzi, hogy félidőn túl van, hanem mert meglepik egy w123-assal. Így bizony. Családom ajándéka let ez a 200 benzines M102-es motorral bíró példány fehér színben kék makulátlan belsővel, ritkaságszámba menő repedésmentes kék műszerfallal. Igazolható szervizmúlt, 250 ezer km. A motortér patináját egy hirtelen felindulásból eltüntettük: www.takimuhely.hu (ld: motortér restaurálása cikk). Ma egy fűtött garázsban pihen, évi 2-3 ezer km.t gurulunk vele, jobbára találkozókra. Itt kerül a W123 sztorim forgatókönyvébe a klub: Ezek a találkozók a mai elszemélytelenedett, rohanó sivatagunk barátságokat, jókedvet és kikapcsolódást jelentő oázisai. A Mercedesen természetesen OT rendszám díszeleg, piros elődjéhez méltón…Generációkon túlmutató hírnevével néhány év múlva jogosítvánnyal rendelkező utódom, Ákos fiam fog ifjú barátainak büszkélkedni.


96 megtekintés
AUTÓINK

Társaságunkban megtalálható gyakorlatilag a teljes 123-as paletta, a kombitól a kupéig, a benzinestől a dieselig, a pirostól a zöldig. Sokan közülünk már az újabb típusok felé is eltolódtak, akadnak 190-esek és 124-es járművek is.

GDPR

GDPR-unk létrehozásakor az egyszerűségre törekedtünk. Ha megjelensz bármilyen club-os rendezvéneny azzal automatikusan elfogadod, hogy bármikor készülhet rólad fotó, videó vagy bármi amit közzé is tehetünk. 

  • Grey Facebook Icon

© 2019 Mercedes Benz W123 Club Hungary. A régi weboldal ide kattintva érhető el.