• W123 Club Hungary

Pirate

Mercedes-Benz W123 280 CE 1978.09.18. (jelenleg 300D motorral)

Még 1997 őszén Debrecenben a villamoson ücsörögve megláttam egy fekete 23-as coupe-t leengedett ablakokkal. Következő megállónál természetesen leszáll, visszamegy és megnéz. Itt kezdődött a szerelem. Sokáig kellett udvarolnom, ugyanis akkor egyetemistaként fillérekből éltem, sőt az a kevés is inkább a bulikra ment el.

10 évvel később jött el a pillanat (kb. 1 év keresgélés után) amikor magaménak mondhattam egy fekete w123 coupe-t. Pár hónap különbséggel egyidősek vagyunk. Előtte természetesen több autóm is volt, az utolsó a Vas előtt egy 2.0 DTi G Astra, amit nagyon szerettem, és lényegében ennek a diesel mivolta miatt mentem bele, hogy átszerelt 5 hengeres diesel motor legyen a coupe-ban.

Na szóval, a B oszlop hiánya volt ami legelőször megfogott, meg az elegáns fekete-króm megjelenés, ez számomra a legszebb kombináció. Eléggé leharcolt állapotban volt a gép, de kapott egy teljes alvázfelújítást, a motor is lett bütykölve egy keveset de már eléggé a végét járja. Ameddig megy, addig marad, utána vissza a benzines. Most jelenleg a belső (bézs bőr-szövet) kipofozásánál tartok. Sikerült szerezni PENTA alufelniket, ráadásul egy olyan garnitúrát, melyben a hátsók 9 coll-osak, és igazán így néz ki jól (köszönöm Gabo-nak a segítséget). Van egy garnitúra Rial ún. pókhálómintás 7-8" is azt télinek használom.

Volt egy sedanom is, 240D, valami fullos gép lehetett: 4xel ablak, nyomogatós hűtés-fűtés rendszer klímával, központizár, full műbőr belső. Jártam vele vagy két hétig, aztán elvittem eredetre, s kiderült, hogy semmi nem stimmel és a legfőbb probléma a hegeszetett alvázszám.  Nem akartam feljelenteni a kereskedőt, mert csak én szívtam volna egy nagyot. Sanya116 -al bontottuk szét , sok mindent már kiárultam belőle, de így is maradt még bőven. Tanulság: csak úgy vegyél 23-ast, hogy megnézeted a tűzfalat belül, pontosabban az alvázszám hátoldalát.

Üdvözlettel,

Mezey Barna


10 megtekintés
AUTÓINK

Társaságunkban megtalálható gyakorlatilag a teljes 123-as paletta, a kombitól a kupéig, a benzinestől a dieselig, a pirostól a zöldig. Sokan közülünk már az újabb típusok felé is eltolódtak, akadnak 190-esek és 124-es járművek is.

GDPR

GDPR-unk létrehozásakor az egyszerűségre törekedtünk. Ha megjelensz bármilyen club-os rendezvéneny azzal automatikusan elfogadod, hogy bármikor készülhet rólad fotó, videó vagy bármi amit közzé is tehetünk. 

  • Grey Facebook Icon

© 2019 Mercedes Benz W123 Club Hungary. A régi weboldal ide kattintva érhető el.