• W123 Club Hungary

Rizsax

Részemről általános iskolás koromban kezdődött a Mercedesek szeretete. Ekkoriban (90-es évek eleje) volt egy metálzöld gyönyörű, csillogó 123-asunk. Még a mai napig előttem van amikor először megláttam. Nagycsoportos óvodásként a kertben játszottam, és egyszercsak befordult egy gyönyörű, csillogó zöld Mercedes a parkolóba. Eleganciájával messze kiemelkedett a többi autó közül - és mint megtudtam az az autó a miénk!

Előzőleg is sokszor megnéztem a Mercedeseket, annak idején a Zimmer Frei időszakban balatoni révén elég sok németet láttam, hozzánk is jöttek nyaralani. De ez persze még régebben volt, mikor nekünk egy fehér Ladánk volt. akkoriban ezek a kocsik még messze csak álmok voltak.

 A zöld Merci aztán jónéhány évig maradt a család szolgálatában. Öcsém születése után szinte ebben nőtt fel. Gyerekként a hátsó ajtó MB-Tex borítása mindig elbűvölt, hogy milyen lyukacsos, és mindig meg akartam nézni mi van a lyukak mögött :) Csodálatos volt belül az ajtónyitója, a csillag az elején, a mentődoboza is tetszett. Ilyenkor valahogy úgy beleivódik az emberbe a kocsinak a ketyegése - amúgy 240D volt az autó. Volt benne egy kazetta, tele régi olasz slágerekkel - mindközül az Azzuro volt a kedvencem. Évekkel később - mint utólag kiderítettem - telente nehezen indult a motor, többek között ezért is döntött a család az eladás mellett. Még most is előttem van, ahogy az emeleti ablakból nézem ahogy az új tulajdonos beül a mi Mercinkbe, majd a kanyarban eltűnik. Azóta se hallottunk felőle semmit, lehet hogy már mint autó megszűnt létezni...

Mikor meglett a jogsim 18 évesen már tudtam hogy nekem bizony első autónak egy 123-as Merci kell - és meg is lett! A használtautón egy törött példány árválkodott, aminek meg voltak nyomva az ajtajai. Szerencsére van autószerelő a családban - sőt, még donorautó is! - így nem jelentett különösebb gondok az ajtók cseréje.

11 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése