• W123 Club Hungary

Sellei Barbi

Frissítve: 2019. jan 30.

Lány létedre? Valami ilyesmi kérdés szinte mindig az elsők között van, amikor új emberrel találkozom, tehát ezzel kezdem: Az egyszavas válasz: beleszülettem. Na nem szó szerint :) de tökéletesen illik rám az „apja lánya” kifejezés. Az autók iránti érdeklődés egyszerűen szakmai ártalom. (Gép)járműmérnök (ahogyan apám is) létemre nap mint nap az autóipar legújabb fejlesztéseivel találkozom. Korábban belekóstoltam az autonóm járműfejlesztésbe, de végül a mechanikai motorfejlesztés területén kötöttem ki. A következtetés mindkét területen azonos: a mai technika kevésbé időt álló, kevésbé szerethető. Ennek köszönhetően a szabadidőmet inkább az öreg járgányoknak szentelem. Oké, öreg, de miért pont ez a típus?

Ennek tisztán szentimentális oka van: Amióta megszülettem egy bordó metálfényű, 200D volt a családi autónk és ez valahogy olyannyira meghatározó élmény volt, hogy jónéhány évvel később, amikor meg kellett válnunk tőle (akkor nagyjából 10 év körüli kislány lehettem) elhatároztam, hogy nekem bizony ez lesz az autóm, ha nagy leszek – vagy legalábbis egy ilyen. Ez az elhatározás sok-sok évig megmaradt és édesapám személyében támogatóra is lelt. Kutattunk a régi Mercedes után, ami végül nem lett meg. Közben (természetesen apámtól) tudomást szereztem a klubról, és korábbi partneremet megfertőzve találkozókra, csillagtúrákra vitt minket az ő Lajos névre keresztelt T124-ese. Közben az életem eljutott arra a pontra, hogy elkezdtem komolyabban figyelni a hirdetéseket: kizárólag dízel példányt kerestem, lehetőleg a 2. szériából és semmiképpen sem felújított „kész” autót, mivel magam akartam megcsinálni. Jónéhány kocsit személyesen is megnéztem és épp mielőtt teljesen elszomorított volna a felhozatal, a 2016-os évnyitó klubtalálkozón Dénes a figyelmembe ajánlotta egy barátjának hirdetését. Kis gondolkodás (kellett, mert automata és miért pont zöld? ráadásul drágább, mint a keret) után le is szerveztem vele egy találkozót és ott minden eldőlt. Bő fél év alatt eljutottunk a forgalomba helyezésig, ami legnagyobb részben édesapámnak köszönhető. Kimondhatatlanul hálás vagyok neki a rengeteg munkáért és segítségért, amit az autó felújításába ölt, kiemelve, hogy a lakatos munkán és fényezésen kívül minden otthon történt, ami büszkeséggel tölt el. Remélem az eredményét ő is éppúgy élvezi, mint én, hisz ezt a szenvedélyt is - mint oly sok mindent - tőle örököltem. Rajta kívül több klubtag és jó barát hathatós segítségével szépen lassan minden a helyére került és megszületett Károly. A lelkiismeretes munkát egy hét órás okmányirodai várakozás koronázta meg.

Így találtam meg (és ráztam gatyába) tehát az igazit, de ha mindez nem lenne elég, hamarosan rátaláltam életem Paárjára, aki szintén egy klasszikus Mercedes (W124 280E) tulajdonosa. Ezzel máris két kedvenc lett a háztartásban és egyben a klubban is. Ők azok:


119 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése