• W123 Club Hungary

Szeda

Szeberényi Dániel vagyok. egy 280E, egy 230E és egy 200D után birtoklom ezt a 300TDT. Ennyi azt hiszem elég is volt a 123-asból, ez most már marad ameddig csak tud. Rengeteg tapasztalatot és még több alkatrészt szereztem az évek folyamán és egy dolgot megtanultam.

Én belefutottam három olyan autóba amik ugyan nagyon jók voltak de szép kocsik sosem lettek. A 280E porrá volt rohadva.Ha 10 évvel ezelőtt kilakatolják fillérekért talán ma is menne....

A 230E-t üvegszálas lakatolással látták el.Ide is csak normális munka kellett volna.

A 200D igazi hős volt. Ő volt Ödön a zsírosbödön. Lényegében ment amég tudott. szerkezetileg elég jó állapotra hoztam de a kaszni sajnos alattomos helyeken rohadt, főleg a merevítéseknél és itt most nem a küszöbre gondolok.amikor eladtam került bele egy kicsit jobb moci és ment tovább ezév elejéig.ez az autó ment étolajjal nagyon sokat. ez a bizonyíték hogy semmi problémát nem okoz a motornak.Ment használt motorolajjal.ezzel sem volt baj csak kevesebb az erő és a szűrőket nagyon hamar tömíti.

A TDT szerencsére nem volt nagyon elhanyagolva. Őt Palinak keresztelte el előző gazdája. Inkább pár hiányosságot pótoltam. Szerencsére időben megkapta a minimális lakatolást amivel lényegében jó állapotúra varázsoltam a kasznit és jövőre sort kerítünk a fényezésre is... ez az autó elég sok exrát vonultat fel. kormányváltós automata, elektromos ablakok, tempomat, klíma... talán csak a tetőablak hiányzik nagyon.

Update 2011.03.23

Már közlekedik. Elektromos gondokat kijavítottam de jöttek helyette újak. Szelephézagot állítok a héten és kap egy nagytakarítást most hogy itt a jó idő. Az új kormánymű kicsit szoros.Nagyon nem tetszik.Felkerült az eredeti tolatólámpa és visszakerült az eltört kormányváltó karja.A váltó még mindig folyik de nyárig így is marad. Két bontott fehér első ajtóval és két után gyártott fekete elsősárvédővel rontom tovább az összképet.

Update 2011.03.30

A kormánymű (is) folyik.Sikerült kijavítani a hibát.egyre jobb a kocsi. Ma megkapja a 15-ös barok felniket.a hétvégén még dolgozom rajta aztán most már tényleg irány egy vizsgahely.

Képek hamarosan.

Update 2011.06.20

A kocsi vizsgás és mivel a másik kidőlt így egyik napról a másikra napi használatú is lett.Remélem ez most már egy héten belül megoldódik. Sajnos nem kevés az elektromos probléma. Az index és a hátsó ajtó kábelkorbácsa a kukát fogja gazdagítani. Kapott a kocsi két bontott ajtót, így az astrasilber most oldalt fehér lesz.Fényezővel már beszéltem de még egyezkedünk.Egyenlőre csak az eleje meg a két ajtó kap majd fényt, a két hátsó sárvédő pedig egy kis javítást.

Update 2011.11.01

A kocsi elment garázsba télre.Találkozunk márciusba, esetleg egy kicsit előbb mert úgy néz ki januárba végre vállalja a fényező.

Update: 2012.09.14

Csak egy fotó.a tervek elmaradtak mert volt más gond.Megmurdált az automata így kézi váltós lett.Elektromos dolgok egymás után jönnek.Pillanatnyilag töltés gond, izzítórelé gond van.

Azért hogy örüljünk is felraktam az AMG felniket hogy az összkép javuljon.


13 megtekintés
AUTÓINK

Társaságunkban megtalálható gyakorlatilag a teljes 123-as paletta, a kombitól a kupéig, a benzinestől a dieselig, a pirostól a zöldig. Sokan közülünk már az újabb típusok felé is eltolódtak, akadnak 190-esek és 124-es járművek is.

GDPR

GDPR-unk létrehozásakor az egyszerűségre törekedtünk. Ha megjelensz bármilyen club-os rendezvéneny azzal automatikusan elfogadod, hogy bármikor készülhet rólad fotó, videó vagy bármi amit közzé is tehetünk. 

  • Grey Facebook Icon

© 2019 Mercedes Benz W123 Club Hungary. A régi weboldal ide kattintva érhető el.