• W123 Club Hungary

Tücsi

Üdvözlök Mindenkit!

Varga Dániel vagyok, Keszthelyen élek. Nagyon örülök hogy rátaláltam erre a baráti társaságra és közétek tartozhatok!

Hogy miért éppen mercedes és miért pont w123 ? 

Mielőtt 2001 -ben  20 évesen megvettem az első autómat, volt szerencsém vezetni egypár mercedest, de konkrétan nem személyautókat hanem kis és nagy teherautókat. Kiváló munkatársak és elnyűhetetlen gépek voltak azok is! Jelenleg egy 2009 es gyártású  Mercedes buszsal van szerencsém dolgozni, amivel a munka "gyerekjáték" , bár ennél már sajnos a török összeszerelés minősége visszaköszön.

A w123-as típus a Totalcar egyik adása után tetszett meg, amiben bemutatták mint a fekvőlámpás "zőccséges mercit" az elnyűhetetlenség és megbízhatóság mintaképét.

Szóval autóvásárlás előtt álltam és  nézegettem a 123- asokat, és bár tudtam hogy nem lesz egyszerű a fenntartása, de gondoltam lesz ami lesz alapon belevágok.

Találtam is a közelben egy elfogadható állapotút (amennyire akkor értettem hozzájuk)  1980as évjáratú 300D 4 sebességes kéziváltóval szerelt autó volt kívül-belül olajzöld  színben.  250E forintért el is lett hozva. Hiba volt most már tudom. Motorja nagyon kopott volt, gyenge, difije zúgott, karosszériára is sokat kellett volna költeni. Fél évig bírtam tankolni és fizetni a biztijét. Mivel közben az anygiak rosszul alakultak el kellett adnom. Mostmár nem bánom, mert nem ő volt az amiről álmodtam. 

 fotó a kocsiról:

Teltek múltak az évek, kipróbáltam más autókat is ,de egyik sem adta vissza azt az érzést ,amit egy mercedes  nyújthat, és hiányzott a feeling. Megfogadtam, ha egyszer anyagilag úgy fogok majd állni ,akkor lesz még egy 123as, ami olyan lesz amire vágytam. (ezüst, világoskék/metál,vagy sötétkék, kék belsővel)

Eljutottam 2008-ban oda, hogy újra elkezdtem a neten nézegetni a használt w123-asokat. Sokat keresgéltem, sokat megnéztünk, és végül 2009 februárjában egy szép napon felkerekedtünk és elindultunk Dunaföldvár-Solt-Soltvadkert felé.  3 autót néztünk meg aznap, de a 3. lett nálam a befutó Soltvadkerten egy  ugyancsak 1980-as ,300D ,autómata váltós, Silberblaumetallic (szürkéskék-metál) kék belsővel !  Akkor már hozzáértőbb szemmel néztem és hallgattam az autót.  Motorja pöccre indult, nem füstöl, jól húz, autómata váltó működött megfelelően, difi nem zúgott. Motorikusan és karosszéria szempontjából is elfogadható állapotban volt a 200E forintos árához viszonyítva, így a pár órás tanakodás és fagyoskodás után úgy döntöttem elhozzuk.

Ezzel az autóval már úgy érzem nem jártam rosszul, és az amire vágytam korábban is. Érdemes hosszú távon nézve költeni rá és felújítani. Vele "megvalósult egy régi álom"


11 megtekintés
AUTÓINK

Társaságunkban megtalálható gyakorlatilag a teljes 123-as paletta, a kombitól a kupéig, a benzinestől a dieselig, a pirostól a zöldig. Sokan közülünk már az újabb típusok felé is eltolódtak, akadnak 190-esek és 124-es járművek is.

GDPR

GDPR-unk létrehozásakor az egyszerűségre törekedtünk. Ha megjelensz bármilyen club-os rendezvéneny azzal automatikusan elfogadod, hogy bármikor készülhet rólad fotó, videó vagy bármi amit közzé is tehetünk. 

  • Grey Facebook Icon

© 2019 Mercedes Benz W123 Club Hungary. A régi weboldal ide kattintva érhető el.