SZÍNEK ÉS SZÍNKÓDOK - SNIEDER GÁBOR

A /8-as széria színválasztéka igencsak bőséges volt. Hasonlóan a későbbi gyártáshoz, itt is voltak alap, különleges és metál színek. Különösen egyedinek számít manapság, az igen kis szériában fújt kétszínű fényezés.

 

A biztonság egyre fontosabb tényező volt, így egy látványos grafikonnal ellátott ajánlást találhatunk a színkatalógusok hátulján, amin az adott szín környezetbe való beolvadását mutatja. A legjobban beolvadó szín a  fekete volt, míg a legkönnyebben észlelhető a papiruszfehér.

 

A fényezés során a kerékdoboktól a küszöbön át az alvázig az egész kasztni le lett fújva színre. Meglepő, de nagyon szép látványt nyújt a mai korok fekete alvázvédős megoldásaihoz képest.

 

A kétszínű fényezést egy elég nagy misztikum övezi, a gyár saját maga sem tud kézzel fogható és egyértelmű választ adni, így komoly kutatómunka eredménye az alább látható ajánlási lista. Jól látszik, hogy az összeállítás minden esetben egy világosabb alsó színt (UT, Unterteil) valamint egy sötétebb felső színt (OT, Oberteil) takar. A két szín elválasztása az ablakok alsó síkjában volt, tehát kívülről végig krómcsik takarja.

 

Az autó eredeti fényezési kódja megtalálható a Datenkarte rubrikáiban, valamint a zárhídra szerelt alutáblán is. A példa itt egy 131-es számú pastellweiss, egyszínű autót rejt, a felső rész színe három vonallal ki van húzva.

AUTÓINK

Társaságunkban megtalálható gyakorlatilag a teljes 123-as paletta, a kombitól a kupéig, a benzinestől a dieselig, a pirostól a zöldig. Sokan közülünk már az újabb típusok felé is eltolódtak, akadnak 190-esek és 124-es járművek is.

GDPR

GDPR-unk létrehozásakor az egyszerűségre törekedtünk. Ha megjelensz bármilyen club-os rendezvéneny azzal automatikusan elfogadod, hogy bármikor készülhet rólad fotó, videó vagy bármi amit közzé is tehetünk. 

  • Grey Facebook Icon

© 2019 Mercedes Benz W123 Club Hungary. A régi weboldal ide kattintva érhető el.